-
Hordópaletta
Hordólexikon, 4. rész
Honnan származhatnak egy szőlőből készült italban olyan aromák, mint a vanília, a pirított mandula, a mogyoró, a kókusz, a szegfűszeg és a füst? -
Kis magyar vörösbor lexikon
Kékfrankos Április
Mi a különbség a szekszárdi és az egri bikavér között, mit tudnak a prémium vagy a superior borok? Mi kerülhet a Szekszárd Palackba, és miért épp a Franc Villányban? -
Ezerarcú ökoszisztéma és borok Afrikából
WSET felsőfok, 12. óra, Afrika
A forró Fokváros környékén a világ egyik legváltozatosabb ökoszisztémája található. A helyi boroknak pedig legalább ugyanennyi változata, arca létezik. -
Blaufränkisch, limberger, frankovka: hol a kékfrankos helye?
Körkép
Míg a furmint menetel előre a világhír felé, addig a magyar kékfrankos sorsa kissé hányattatottabb. A Kékfrankos Április alkalmából néztünk körül. -
Az erdőtől a pincéig
Hordólexikon, 3. rész
Hallottuk már borászoktól a frázist, miszerint a szőlőben dől el minden. Ami nem, az általában a pincében, és ami nem is a pincében, az a kádárüzemekben. -
A legjobb kelet-európai borok világszínvonalúak
Interjú Caroline Gilby MW-al
Nagyon kevesen promotálják a magyar borokat külföldön, ezen kevesek egyike Caroline Gilby Master of Wine. Legutóbbi magyarországi körútján mesélt. -
Argentína, rekordok földje
WSET felsőfok, 11. óra, Dél-Amerika
Az ország, amelyben a világ legnagyobb és legújabb borrégiója, sőt, a világ legmagasabban fekvő szőlőterülete is megtalálható: Argentína.